Met live klassieke muziek wordt het afscheid zoveel mooier

Voor veel mensen is een uitvaart niet compleet zonder mooie muziek. Als die muziek live wordt uitgevoerd, maakt dat het afscheid nog veel indrukwekkender en gedenkwaardiger. De herinnering aan een stijlvol vaarwel kan nabestaanden vaak ook helpen in het rouwverwerkingsproces. Violiste Erika Illes en de andere musici van Klassiek aan Huis hebben een bijzondere affiniteit met spelen bij uitvaarten. Door hun jarenlange ervaring weten ze wat passend is bij een uitvaart. Meer levenservaring betekent ook dat ze meer empathie voelen met de nabestaanden en hen beter kunnen adviseren over muziek bij een crematie, begrafenis of herdenkingsplechtigheid.

Erika Illes vertelt u of de uitvaartbegeleider graag meer over de vele mogelijkheden.

Direct bellen voor overleg over beschikbaarheid en muziekkeuze?

Bij een uitvaart moet er in korte tijd veel geregeld worden. Daarom is Klassiek aan Huis altijd bereikbaar.
Bel 0618 611 622
Krijgt u onze voicemail?
Wij bellen zo snel mogelijk terug.
of mail: [email protected]

Kies de muziek die u passend vindt

Klassiek aan Huis biedt u de keuze uit verschillende bezettingen. Als oprichter is Erika Illes (viool) de centrale musicus bij Klassiek aan Huis. Daarnaast stuurt zij andere instrumentalisten aan, die namens Klassiek aan Huis optreden. Hieronder ziet u de meest gevraagde combinaties.

Viool solo

Eén enkele viool, bespeeld door een topmusicienne, kan ongelooflijk indrukwekkend klinken. Dat geldt zowel voor het klassieke repertoire als voor bijvoorbeeld het thema uit Schindler’s List of andere aangrijpende melodie.

Orgel en viool

Is de uitvaartlocatie een kerk, dan is er vaak een orgel. Klassiek aan Huis beschikt over een ervaren organist, maar kan ook spelen met een door u aangedragen professionele organist (bijvoorbeeld de vaste bespeler). Een korte voorbereiding is meestal voldoende om tot een goed samenspel te komen.

Piano en viool

Is er een goed bespeelbare piano op de locatie (bijvoorbeeld in de aula)? Dan kunt u kiezen voor de ‘klassieke’ combinatie piano en viool. Klassiek aan Huis beschikt over meerdere professionele pianisten.

Vioolduo

Het samenspel van twee goed op elkaar ingespeelde violisten geeft de muziek een extra dimensie.

Bespreek bijzondere wensen

Klassiek aan Huis kan putten uit een pool van professionele musici. Waar mogelijk komen we graag tegemoet aan bijzondere wensen, bijvoorbeeld zang of andere instrumenten.

Hoor hoe het klinkt in een mooie oude kerk

De muziekstukken op deze pagina zijn live opgenomen in de sobere, maar sfeervolle Amstelkerk in Ouderkerk a/d Amstel, zonder studiocorrecties achteraf. U hoort Erika Illes op viool met pianobegeleiding.

Beluister:

J.S. Bach, Air

Mélodie, F. Drdla

Salut d’amour, E. Elgar

Valse triste, F. von Vecsey

Largo, F.M. Veracini

Méditation, A. Glazunov

Melodie, F. Kreisler (naar C.W. Gluck)

Thaïs méditation, J. Massenet

Chanson triste, M. Levine

Sicilienne, M-T von Paradies

Sicilienne, G.B. Pergolesi

Overig repertoire

Naast de muziekstukken in de speellijst, kunt u ook kiezen uit het repertoire hieronder. Hiervan zijn op dit moment nog geen opnames online beschikbaar.

Viool solo:
Largo, G.P. Telemann
Siciliana, G.P. Telemann
La Petite Valse, A. Igudesman
Theme from Schindler’s List, J. Williams

Viool & piano:
Song of the birds, P.
Songs my mother sang, A. Dvořák
Nocturne, L. Boulanger
Largo, G.F. Händel
Elegie, L.A. Le Beau
Kol Nidrei, M. Bruch
Sonate in G-groot, J.S. Bach
Daybreak, E. Reeves
Liebesleid, F. Kreisler

Viool & orgel:
Last Dream of the Virgin, J. Massenet
Vorbei, J. Hubay
Méditation Ave Maria, C. Gounod

Vraag de uitvaartverzorger om een prijsopgave

Muziek bij de uitvaart moet harmonieus worden ingepast in de plechtigheid. Daarom werkt Klassiek aan Huis hierbij nauw samen met de organisatie die de uitvaart verzorgt. Bespreek dus uw wensen met uw uitvaartbegeleider. Afhankelijk daarvan kan deze u een offerte op maat uitbrengen. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van de door u verlangde bezetting, benodigde voorbereiding, de speelduur en de reisafstand.